logo

Mezoterapi

Mezoterapi Nedir?

Latincede “mezo” ve “terapi” kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkan mezoterapi, orta deri tedavisi olarak çevrilebilmektedir. Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasit ve enzim gibi içeriklerin özel oranlanmış karışımlar şeklinde cilt altına küçük boyutta enjeksiyonlarla verilmesiyle gerçekleştirilen estetik bir yaklaşımdır.

Mezoterapi Hangi Bölgere Uygulanır? Mezoterapi Kullanım Alanları Nelerdir?

Mezoterapinin çok kapsamlı bir kullanım alanı vardır ve birçok tedavide yer bulmaktadır. Saç tedavileri, selülit tedavileri, yara izlerinin tedavisi, cilt gençleştirme, cilt sarkmaları, leke tedavisi, sivilce tedavisi, kırışıklıkların giderilmesi, elastikiyet kaybının giderilmesi ve bölgesel incelme gibi konularda mezoterapi uygulamaları yapılabilmektedir. Mezoterapinin hangi probleme yönelik yapılacağı, kullanılacak ilaçların içeriğinin ve bu içeriklerin dozajlarının belirlenmesinde önemlidir. Mezoterapinin cildi yenileme etkisi, mezoterapi içeriğindeki vitaminler, mineraller, büyüme hormonları, aminoasitlerin kollajen ve elasyin sentezini tetiklemesiyle ortaya çıkar.

Mezoterapi Kimlere Uygulanmaz?

Mezoterapi uygulaması kanser ve şeker hastalarına, hamile kişilere, felç geçirmiş hastalara, kan pıhtılaşması problemi olanlara, ilaç kullanan kalp hastalarına yapılmamaktadır. Bunun dışında, doktorun uygun gördüğü durumlarda, geniş bir uygulama alanı vardır.

Mezoterapi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Mezoterapi etkisinin görülmesi, problemin derinliğine ve kişinin cilt yapısına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Genel olarak baktığımızda sonuçların 2 ya da 3 seans kadar kısa sürelerde görülmeye başladığını söyleyebiliriz.

Mezoterapi ile Saç Dökülmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmelerinin önüne geçilmesi ve saç köklerinin kalitesinin arttırılması adına mezoterapi saç tedavileri yapılmaktadır. Saç mezoterapisi yardımıyla dökülmelerin önüne geçilir ve aynı zamanda yeni saç çıkması tetiklenebilir. Saç mezoterapisi seansları hastadaki dökülme probleminin çeşidi ve ciddiyetine göre değişmekle beraber 3 hafta aralıklarla 5 ya da 6 seans kadar mezoterapi yapılabilmektedir. Mezoterapiyle saç dökülmesi tedavisi, tek başına ya da takviye tedavilerle beraber uygulanabilecek bir tedavidir.

Mezoterapi ile Bölgesel İncelme ve Selülit Tedavisi

Hem selülitlerin ortadan kaldırılması hem de inatçı lokal yağlanmaların eritilmesinde oldukça faydalıdır. Mezoterapi ile cilt altı beslenerek dolaşım arttırılır ve bağ dokusu güçlendirilir. Bu şekilde lenf dolaşımı da düzenleneceğinden selülitlerde azalma ortaya çıkar. Yağ yıkımının arttırılması ve yıkılan yağların bölgeden uzaklaştırılarak vücuttan atılmasını da hızlandırır.

Mezolift Nedir?

Mezoterapi ile cilt gençleştirme uygulamaları yapılabilmektedir. Ciltte yaşlanma, güneş gibi faktörler sebebiyle ortaya çıkan kollajen kaybı, estetik sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Mezolift yaklaşımıyla, kollajen sentezi tetiklenerek anti aging etkisi yaratılabilmektedir.

Mezoterapi ile Akne ve Akne İzi Tedavisi

Akne ve sivilcelerin tedavisinde, ayrıca skar tedavilerinde mezoterapi uygulanabilmektedir. Mezoterapi bu tür problemlerde bazı durumlarda tek başına, bazı durumlarda da başka tedavi yöntemleriyle beraber kombine şekilde uygulanabilmekte ve büyük oranda başarı elde edilebilmektedir.

Mezoterapi Fiyatları

Mezoterapi uygulamasının, cilt gençleştirmeden saç dökülmesi tedavilerine kadar çok geniş bir kullanım spektrumu mevcuttur. Bu nedenle mezoterapi fiyatları da birtakım farklılıklar gösterebilir. Saç mezoterapisi fiyatları ile mezoterapi cilt gençleştime fiyatları farklı olabilir. İşlemin kaç seans yapılacağı da ücretlendirmeyi etkiler. Mezoterapi fiyatlarını etkileyen diğer faktörler de uygulamanın yapılacağı merkez, şehir ve hangi yıl yaptırıldığıdır. Değişen ekonomiye bağlı olarak 2018 mezoterapi fiyatları ile bir önceki senenin fiyatları aynı olmayabilir. Türkiye’de kanunlar ile medikal uygulamaların fiyatlandırmalarının web siteleri üzerinden açıklanması yasak kılınmıştır. Mezoterapi uygulamaları hakkında detaylı bilgi alabilmek ve aklınıza takılan soruları sormak için bize 0 (312) 219 18 82 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz.

Son Bilgi Yazıları